Blog - Hírek, érdekességek, szubjektív vélemények a tech világából

A legnépszerűbb termékeink gyártója: Xiaomi – Tech Kaptár ajánló

Mostani cikkünkben bemutatunk pár olyan terméket, amik az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvendtek. Nálunk a Tech Kaptárnál nem titok, hogy kifejezetten szeretjük a Xiaomi termékeit, hiszen az aktivitásmérőktől egészen a vízforralókig (konkrétan A-Z-ig) mindent megtalálunk. Amellett, hogy a gyártó termékpalettája finomat is szólva széles, olyan áron képes kínálni eszközeit, amely minden elektronikai cikket gyártó céget megizzaszt. Szerencsére kimondhatjuk, hogy ebben az esetben annak a bizonyos olcsó húsnak nem híg a leve. A Xiaomi és leányvállalatai az elektronikai piac egyik vezető szereplőivé nőtték ki magukat az utóbbi években. Így nem csoda, hogy Ti is ennyire szeretitek a nálunk megtalálható Xiaomi termékeket. Íme pár nagyágyú a Xiaomi jóvoltából, mely termékeknek már Ti is sokszor bizalmat szavaztatok.

Deerma háztartási gépek – Tech Kaptár ajánló

A terminátor filmek óta az emberiség azt latolgatja mikor fogják átvenni az uralmat a gépek. Az egyes sci-fi könyvek és filmek szerint, a robotok először a fizikai munkákat fogják elvégezni, főleg azokat melyek monoton és egyszerű jelleggel bírnak. Ez pedig már nem csupán fantázia, hanem valóság, hiszen a robotporszívók, már évek óta megkönnyítik életünket. Ezekről a szuper kis gépekről már írtunk egy cikket, ha esetleg újkeletű még Nektek a téma, akkor itt tudjátok elolvasni. Na de még nem tartunk ott, hogy a mesterséges intelligencia által vezérelt robotok minden feladatot átvettek volna. Szóval maradjunk is a jelennél, ahol viszont jobbnál-jobb termékek állnak rendelkezésünkre, hogy megkönnyítsék a mindennapi feladatainkat.

Na de nézzük, milyen termékei vannak a Deerma-nak, amik jól jöhetnek minden háztartásban.

Egészséges életmódhoz szuper cuccok – Tech Kaptár ajánló

Így a Covid idején talán mindenki átértékelte, hogy mennyire is fontos az egészségünk megőrzése. Testünk pedig rövid és hosszútávon is megfogja köszönni nekünk, ha törődünk vele. Kellő testmozgással, egészséges táplálkozással és pihentető alvással máris rengeteget tehetünk ennek érdekében. Ezt a három dolgot mindenkinek érdemes rendbe rakni, hogy ép testében ép lélek lakozhasson. Na de a prózai vonalat elvetve, lássuk mi a Tech Kaptárnál milyen szuper cuccokkal tudjuk megkönnyíteni a Ti életeteket az egészségesebb életmód terén.

Köszöntsük a legújabb termékcsaládot webshopunkban: Amazfit okosórák!

A legjobb dolog, ami idén történhetett a Tech Kaptár webshoppal, az az Amazfit okosórák érkezése. Gondoltuk megünnepeljük egy nyereményjátékkal is. Részletek a YouTube csatornánkon a legutóbbi videónkban!

Polaroid - Régen varázslat, ma hangulat

Van olyan, aki nem ismeri a Polaroidot? Az instant fotózás újra népszerű lett egy ideje! Még mindig megvan a maga hangulata, a varázsa, de van már másik eszköz is, extra lehetőségekkel, megőrizve a Polaroid identitást. A történet 1937-ig nyúl vissza, egy évvel megelőzve a Samsungot, aki akkoriban még szárított halakkal kereskednek. A Polaroidnak sem fényképező volt az első terméke, hanem napszemüveg, sőt bedolgoztak a hadiiparba is.

Volt idő, amikor egyenesen az egész Polaroid vállalat végét vízionálták az egyre terjedő digitális fotós masinák és az okostelefonokba integrált jobbnál jobb optikájú telefonok miatt. A napjainkban készülő fotóknak már több, mint 80 százaléka okostelefon eredetű, így joggal gondolhatjuk, hogy a hagyományos fényképezőgépek ideje lejárt, pláne a jó öreg készülékeké, melyek rögtön papírra vetik fotós alkotásainkat.

A Polaroid fényképezőgépek mára már sokkal inkább egy életérzést nyújtanak, van egy hangulata, ami lehet nem kap el annyi embert a digitális világban, mint korábban. Viszont aki képeket szokott előhívni, vagy van fotóalbuma annak kifejezetten jó választás lehet a Polaroid Originals Lab fotónyomtató  vagy a Polaroid GO analóg instant fényképezőgép is.

A Synco termékcsalád: Minőségi tartalomgyártás okostelefonnal!

A tartalomgyártás ma már egyszerűbb sem lehet, hiszen az okostelefonunk egyszerre kamera, mikrofonon, adattároló és lejátszó egység, ami interneteléréssel rendelkezik. Mára már rengeteg platformon oszthatjuk meg az ismeretterjesztő, hasznos, vicces, cicás, táncolós, tátogós vagy reakció videóinkat.

Mi inkább megmaradtunk a tech világ bemutatása mellett, Youtube-on rengeteg videónk közül tudsz csemegézni. Termékteszteket és élő beszélgetős műsorokat is szoktunk feltölteni a csatornánkra, amiket bátran ajánlunk a reggeli kávé vagy a vasárnapi ebéd mellé is. Első videónk 2017 december elsején került fel a csatornára, a többi már történelem, ahogy szokás mondani. De ahogy minden kezdő youtuber előtt, előttünk is hosszú út állt. Az első mozgóképes tartalmunkban pont a hangzást sikerült elszúrni egy kicsit, de ebből és még sok kezdő hibából tanultunk. És ha már hangzás, szeretnénk bemutatni nektek a Synco termékcsaládot, mely a minőségi okostelefonos tartalomgyártást biztosítja. Legutóbbi videónkban is a A Synco G1T / G1L páros szerepelt, ha még nem láttad, itt teheted meg:

 

Edifier márkabemutató: Minőségi hangzás Kínából

Weboldalunk folyamatosan bővül a különböző tech márkákkal, igyekszünk mindig a lehető legmegbízhatóbb és ár-érték arányban verhetetlen termékeket elhozni Nektek. Így esett a választásunk az Edifier audió termékcsaládra, mely palettája a pár ezer forintos vezetékes fülhallgatótól, egészen a 4.1-es 202W-os teljesítményű mélynyomókig terjed. Reméljük, hogy az Edifier termékei között mindenki megtalálja majd azt, amire a legjobban vágyik. Katt ide és máris böngészheted az Edifier audió cuccait. Ha pedig még szkeptikus vagy a márkával kapcsolatban akkor jó olvasást!

Az Edifier olyan prémium audió megoldások tervezésére és gyártására specializálódott vállalat, amelyek a technológiai innovációt és a tervezési kiválóságot mutatják be. Az 1996-ban alapított, pekingi székhellyel rendelkező Edifier kiemelkedő hangélményt nyújt az otthoni és a professzionális hangeszközök terén. Továbbá autós audió eszközök, fejhallgatók és mikrofonok széles termékpalettájával büszkélkedhet.

NFT: Egy újabb őrület vagy a kereskedelem jövője?

Világunk az internetnek hála rohamos iramban fejlődik, így a digitalizáció életünk minden szegmensében megjelenik. Ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani ezzel a fejlődéssel rendszeresen képezni és fejleszteni kell tudástárunkat. Volt már cikkünk a Metaverzumról és a kriptovaluták világáról is blogunkban, melyekkel reméljük, hogy tudtunk segíteni megérteni ezeket a komplex témákat. Na de jó pap holtig tanul, ahogy tartja a mondás. Ezért elhoztuk Nektek mai írásunkban az NFT-ket, azaz Non-fungible tokens (Nem helyettesíthető tokenek) témáját. Jó olvasást!

Xiaomi DDPAI Mini 5 menetrögzítő kamera teszt

Egy menetrögzítő hasznosságát kár is lenne vitatni. Már írtunk ezeknek a kameráknak az előnyeiről és több bemutató videót és cikket is készítettünk egyes termékekről. Nem hiába menetrögzítő kamerákból sosem elég! Ráadásul manapság már számos gyártó verseng egymással, hogy a fogyasztók számára a legjobb autós kamerát tudja nyújtani, így érdemes tájékozódni, hogy a számunkra a lehető legjobb terméket válasszuk ki. A Xiaomi DDPAI Mini 5 az 50 ezres árkategória egyik legkiemelkedőbb darabja, mely a legtöbb autós igényeit bőven kiszolgálja. Na de mit is tud ez a kis eszköz? Derítsük ki!

A DDPAI is azon gyártokhoz tartozik, akinek megveregette a Xiaomi a vállát, hogy csatlakozzon hozzá, mert elismeri annak termékeit, így biztos, hogy a Mini 5 hozza a Xiaomi ”ökoszisztémájának” minőségét. A DDPAI Mini 5 menetrögzítő kamera lenyűgöző 4K videókat rögzít, amelyeket 5 GHz-es Wi-Fi kapcsolatának és beépített eMMC memóriájának köszönhetően azonnal elmenthetünk, lejátszhatunk és letölthetünk a telefonunkra. A legkorszerűbb ADAS technológia figyeli az útviszonyokat, és tanácsot ad vezetés közben.

2021.12.24 13:53
A kriptovaluták világa

Előző cikkünkben a metaverzum világával ismerkedtünk, amely a következő nagy mérföldkövet jelentheti az internet történetében. Még nem tudni, hogy a virtuális valóságban pontosan, hogyan fog kialakulni a gazdaság és milyen pénzügyi rendszerek lépnek életbe, viszont a valóság síkján már egyre gyakrabban találkozhatunk a kriptovaluták fogalmával. A pénzügyi szakértőknek és a bankszektornak is feladta a leckét a digitális pénznemek feltörekvése, melyek szépen lassan teljesen megváltoztathatják a gazdaság eddigi felállását. Ebben a blogcikkben szeretnénk elkalauzolni Titeket a kriptovaluták világába.

Metaverzum – A virtuális valóság következő szintje

Manapság egyre gyakrabban találkozunk a kifejezéssel, főleg mióta Mark Zuckerberg a Facebook vezérigazgatója bejelentette a névváltást, miszerint az anyacég Meta-ra változtatja a nevét. A jól bevált Facebook név változtatása mögött a cég víziójának változása áll, miszerint a vállalat jövője már nem csak a közösségi média platformok üzemeltetésében rejlik, hanem egy szimbiózisban működő digitális univerzumban való kiteljesedésről.

A Meta világa nem egy különálló szolgáltatást jelent, hanem több szerver, alkalmazás és közösségi világ egybegyúrt rendszerét. A koronavírus járvány okozta személyes találkozások háttérbe szorulása, pedig további teret adott ennek a technológiának a kibontakozásához.

Minek kellene nekem egy okosóra?

Modern világunkban az okos eszközök térhódítása megállíthatatlan. Ámbár telefonjaink manapság multifunkcionális eszközök, melyek korlátlan lehetőségeket biztosítanak, nem mindig a legpraktikusabb megoldást biztosítják. Itt jönnek szóba az okosórák, melyek megoldást adnak a felhasználónak, legyen szó egészségmegőrzésről, sportolásról vagy a mindennapi teendőink megkönnyítéséről. A pulzusmérés, az elégetett kalóriák számolása vagy esetleg a feladat emlékeztetők a legtöbb okosóra arzenálja közt már megtalálható funkciók.

Ma már mondhatni divattá váltak az okosórák viselése. Akinek van már nem tud elindulni otthonról, anélkül, hogy a csuklóján lenne. Akinek viszont még nincs sokszor laikusan áll a kérdéshez, ami a címe is ennek a cikknek: Minek kellene nekem egy okosóra? Erre szeretnénk választ adni Nektek a következő sorokban.

ANKER SoundCore Liberty Air 2 Pro – Kell ennél több?

Anker termékeket hálás feladat tesztelni, hiszen mindig magas minőséggel számolhatunk. A gyártó almárkáit mint a SoundCore-t vagy a Eufy-t itthon még kevesen ismerik, pedig legyen szó vezeték nélküli fülhallgatóról vagy akár biztonsági kameráról az Anker termékei mindig hozzák a tőlük megszokott szintet. A mostani cikkünkben betekintést nyerünk a SoundCore család háza tájára, ahol az Anker különböző audió eszközei foglalják el méltó helyüket.

Nemrég a vezeték nélküli, avagy true wireless fülesekről már írtunk egy cikket. Mielőtt belevágunk a lecsóba, ha új vagy a TWS fülhallgatók terén, érdemes azt is megcsekkolnod. Na de térjünk a lényegre! A SoundCore Liberty Air 2 Pro az Anker egyik zászlóshajója a True Wireless fülesek terén. Nemhiába, hiszen a fülhallgató kiemelkedő hangzást nyújt, emellett személyre szabható EQ beállításokat tartalmaz, mindezt megkoronázza egy igazán jó akkumulátor-élettartammal.

LAMAX Sounder 2 teszt - Tiszta hangzás megfizethető áron

Ha LAMAX, akkor tudjátok... Kiváló ár-érték arány! A LAMAX Sounder 2 ráadásul az eddig tesztelt darabok közül a legtisztább hangzást biztosítja! A LAMAX termékei között több hordozható Bluetooth hangszóró is fellelhető. A Sounder 2 megjelenése a trendi hengeres kialakítást követi, az új modell dizájnja karakteresebb, kompaktabb és modernebb lett.

Teszteltük a TrueCam M9 menetrögzítőt

Youtube csatornánkon nemrégiben láthattátok a TrueCam M9 tesztjét, ahol működés közben is bemutattuk ezt a szuper kis autós menetrögzítő kamerát. Nemrégiben pedig az autós kamerákról is írtunk egy cikket. Ha szeretnéd megismerni ezeknek a hasznos autós kiegészítőknek az előnyeit, akkor katt ide! Na de térjünk a lényegre! Mit is tud az M9?

Le a légúti megbetegedésekkel! - Párásítók előnyei

Az őszi és téli hónapokban gyakran változékony az idő, mely próbára tudja tenni immunrendszerünket. Főképp a légúti megbetegedések terjednek ebben az időszakban, melyek gyerekeket és felnőtteket is érintenek. A vírusos, náthás és megfázásos betegségek ellen is a legjobb védekezés a megelőzés. Az egészséges táplálkozás, a megfelelő vitamin és ásványianyag bevitel és a kellő testmozgás mellett további lépéseket is tehetünk.

Segítség az elektromos fogkefék használatához

Napjainkban már ruháinkat sem a patak partján mossuk, gépekre bízzuk ezt a feladatot. Na de mi a helyzet, ha éppen nem a kedvenc pulcsinkról van szó, hanem éppen a fogainkról? Az elmúlt évtizedben ugrásszerűen fejlődött a szájhigénia tudománya, mely széles és változatos termékpalettát eredményezett az elektromos fogkefék körében is. Bár nem kell fogorvosnak lenni a megfelelő fogmosási technika elsajátításához, de érdemes több tényezőt is figyelembe venni, amikor az ember kezébe veszi ezt a kis eszközt. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani az alábbi cikkben, szóval kezdjük is!

Betekintés a robotporszívók világába

A technológia rohamos fejlődésével teljesen elkezdett átalakulni a világunk és ezáltal a szokásaink.  A mesterséges intelligencia pedig gyökeresen változtatja meg életünk szinte minden szegmensét, legyen szó az otthonunkról, az autónkról vagy éppen a munkahelyünkről.

Az automatizációnak köszönhetően a monoton feladatok olyan eszközöknek delegálhatóak, melyek kifejezetten egy adott feladatra vannak optimalizálva. A robotporszívók óriási népszerűségnek örvendenek, hiszen rohanó világunkban időt spórolnak és kényelmet biztosítanak.

Útmutató a vezeték nélküli - True Wireless fülhallgatókhoz

A vezeték nélküli fülhallgatók egyre népszerűbbek lettek napjainkban, a választék mára már óriási. Ha ilyen termék választásán gondolkozol, akkor nincsen könnyű dolgod. Ezzel a blog cikkel szeretnénk segítséget nyújtani a választásban. Összegyűjtöttük, hogy a TWS fülhallgatóknál milyen tényezőket érdemes figyelembe venni a vásárlás előtt.

2021.10.15 10:00
Az autós kamerák előnyei

Az autós menetrögzítő kamerák kompakt méretű készülékek, melyek könnyen rögzíthetőek az autónk műszerfalára vagy szélvédőjére. A kamera felvételt készít, melyet a beépített memóriájában vagy a behelyezett memóriakártyán tárol. Ezek a felvételek másolhatóak vagy megoszthatóak, ha utunk során olyan szituáció következik be, amiatt később szükségünk van a felvételre.

Kovács Szabolcs
2021.04.25 16:15
LAMAX Street2 - Megdöbbentő erő a kicsi testbe

LAMAX terméket mindig hálás feladat tesztelni. Még nem találkoztunk olyan termékkel, ami ár-érték arányban ne állná meg a helyét, vagy ne lenne egy vonzó alternatíva egy lényegesen drágább termékre. A LAMAX Street2-re pedig már rutinosan vetettük rá magunkat, hiszen nem az első bluetoothos hangszóró már, amit megnéztük a gyártótól. 

Kovács Szabolcs
2021.01.28 12:42
Megerősítette helyét a Xiaomi a piacon

Sőt, nem csak stabilizálta 3. helyét a globális okostelefonok piacán, hanem 2020 utolsó negyedévének leggyorsabb növekedését is magukénak tudhatják - áll az IDC, Canalys és Counterpoint frissen kiadott elemzésében.  Ezt az eredményt 43.3 millió darab leszállított készülékkel érték el, ami az előző év ugyanezen időszakában 32.8 millió darab volt.

Kovács Szabolcs
2021.01.22 16:00
A Honor bejelentette új márkastratégiáját

Go Beyond! Ez lett az immáron teljesen önálló vállalatként működő Honor szlogene, ami az új márkastratégia bejelentésén hangzott el George Zhao, a Honor Device Co. Ltd. vezérigazgatója szájából. 

Kovács Szabolcs
2021.01.08 14:51
A Xiaomi még nem nyugdíjazná az ébresztő órákat

Az okostelefonok már számtalan eszközt helyettesítenek és nyugdíjaztak az évek során. Nem szokásom mások éjjeli szekrényét megfigyelni, de van egy olyan érzésem, hogy kevés helyen találnék ébresztő órát. A Xiaomi úgy gondolta, hogy ezen ideje változtatni.

Kovács Szabolcs
2020.09.14 20:05
Szárnyra kap végre az LG?

Sok mindent lehet mondani az LG-re, de azt nem, hogy ne lennének kezdeményezők. Sok mindent köszönhet a piac a gyártónak, de valahogy sohasem sültek el jól az extravagáns megoldásaik. Ha őszinték akarunk lenni, akkor a hagyományosabb készülékeikkel sem tarolták le a piacot, de sokszor ezt maguknak köszönhették.

Kovács Szabolcs
2020.09.14 18:47
Még csak nem is terveztük!

Sziasztok! Végre kinyílt a Kaptár ajtaja és reméljük hamarosan egy óriási méhsereg zümmögésétől lesz hangos az éter! Pedig pár hónapja még terv szinten sem élt a gondolat, de így alakult. És ha már így alakult, akkor szeretnénk kihozni magunkból a maximumot, ahogy azt korábban is, vagy ahogy azt az élet más területein is tesszük. Nem pusztán értékesíteni szeretnénk, a Tech Kaptár nem pusztán erről szól, de nem tagadjuk, imádjuk ezt a részét is.