Blog - Hírek, érdekességek, szubjektív vélemények a tech világából

Szárnyra kap végre az LG?

Kovács Szabolcs
2020.09.14 20:05
Szárnyra kap végre az LG?

Sok mindent lehet mondani az LG-re, de azt nem, hogy ne lennének kezdeményezők. Sok mindent köszönhet a piac a gyártónak, de valahogy sohasem sültek el jól az extravagáns megoldásaik. Ha őszinték akarunk lenni, akkor a hagyományosabb készülékeikkel sem tarolták le a piacot, de sokszor ezt maguknak köszönhették.

Az idei év nem sok jót hozott eddig és itt nem csak a tech piacra gondolok. Ennek ellenére elképzelhető, hogy az LG számára fordulópontot hozhat és végre a mobilpiacon is tud majd érvényesülni. A régóta ápolt G szériának önszántukból vetettek véget, hogy a Velvettel kezdetét vegye egy új éra. A Velvet pedig egy szimpatikus kezdetnek tűnik -azon túl, hogy gyönyörű- még akkor is, ha nem nélkülözi a tipikus LG-s baklövéseket sem.  Erről készítettünk egy tesztet is, amit IDE KATTINTVA tudtok megtekinteni. Most pedig itt a Wing, ami egy egészen egyedi és merész koncepción alapul.

 

Az elforgatható kijelző lényege talán ugyanaz lehet, mint a hajlított kijelzős telefonoké. Egy kis csavarral plusz képernyő területet nyerjünk a jobb multitasking élmény reményében. Az LG az elforgatható kijelzőben lát fantáziát, aminek segítségével kb másfészerezhetjük a használható területet és lehetővé teszi, hogy egyszerre több műveletet hajtsunk végre. Nagyon egyedi és merőben más koncepció ez, mint az eddigiek. Érdemes egy pillantást vetni rá ezen a látványos videón, hogy miről is van szó.

Üdítően hat ez a megoldás, főleg idén, mert lássuk be, nem sok újdonsággal leptek meg eddig minket. Megítélés kérdése, de életképes elgondolásnak tűnik. Amikor megnövelt kijelzőterületre van szükségünk a jobb multitasking miatt, akkor sok esetben kényelmesebb megoldás lehet ez, mint például a Samsung Galaxy Z Fold 2, főleg ha egykezes használatra van szükségünk, mert ezzel azért meg lehet oldani. Másrészről viszont a hajlított kijelzős telefonokkal egy tabletet is nyerünk, annak pedig talán többször vehetjük hasznát. Az biztos, hogy olykor ez, olykor az a megoldás lehetne hasznosabb számunkra, de nem hiszem, hogy bárki is rendelkezni fog majd 2 ilyen kaliberű készülékkel. Az mindenképpen jó, hogy legalább van min gondolkoznunk, jót tesz a piacnak a sok egyedi ötlet. Ezen a területen még csak kísérletezés folyik, nem tudjuk, hogy végül melyik megoldás fog hosszabb távon piacot nyerni. Én személy szerint nem az LG Wingre tenném a voksomat, de szimpatikus az elgondolás. Kellően masszívnak tűnik a mechanika, ami 200.000 nyitásra van szavatolva és a többi területre is odafigyeltek.

 

Azt gondolná az ember, hogy egy ilyen egyedi tervezésű telefon a külsejével minden mást elnyom, de van itt még mire felkapni a fejünket. A notch és kameraluk mentes Full HD+ felbontású 6.8 hüvelykes P-OLED és az alatta helyet kapó 3.9 hüvelykes G-OLED panel jónak tűnik, az 5G képes Snapdragon 765G rendszerchip pedig kellően erős és jövőbiztos. A 8GB memória és 128GB, vagy 256GB UFS típusú belső tárhely sem adhat okot panaszra, viszont nem is kimagasló értékek ezek. A kamerarendszer viszont egy olyan pont, amire nagyon is érdemes figyelni. De nem a 64 megapixeles főszenzorra és még csak nem is a 117 fokos látószögű ultraszéles szenzorra, hanem a 12 megapixeles, 120 fokos látószögű, beépített gimballal rendelkező harmadik szenzorra. Ezzel az LG nem előzte meg a korát, a Vivotól már láttunk ilyet és valószinűleg idén még többször is fel fog bukkanni ez a megoldás, de figyelemre méltő újítás még így is. Ahogy maga a telefon is. Kiváncsian várjuk, hogy hogy fog teljesíteni a piacon!