Blog - Hírek, érdekességek, szubjektív vélemények a tech világából

Megerősítette helyét a Xiaomi a piacon

Kovács Szabolcs
2021.01.28 12:42
Megerősítette helyét a Xiaomi a piacon

Sőt, nem csak stabilizálta 3. helyét a globális okostelefonok piacán, hanem 2020 utolsó negyedévének leggyorsabb növekedését is magukénak tudhatják - áll az IDC, Canalys és Counterpoint frissen kiadott elemzésében.  Ezt az eredményt 43.3 millió darab leszállított készülékkel érték el, ami az előző év ugyanezen időszakában 32.8 millió darab volt.

Bravúros teljesítmény, főleg ha a körülményeket is figyelembe vesszük. A 32%-os növekedésen kívül nagyobb piaci részesedést is szerzett magának a cég. A kimutatások szerint 11.2%-os piaci részesedésig jutottak, ami 2019 utolsó negyedévében még 8.9% volt. 

A Counterpoint legfrissebb jelentése (Market Monitor service of Q4 2020) szerint a Xiaomi Kínában csak 12 millió készüléket értékesített, de ez is 46%-os volumennövekedést jelent 1 év lefogása alatt. Ez az érték jól mutatja, hogy a Xiaomi nem csak otthon, de Európában is egyre népszerűbb, dacára az agresszívebb árpolitikának. 

 

Merész lenne azt állítani, hogy a Samsung is látótávolságba került, de ha évről évre ilyen dinamikus növekedést tudnak produkálni, akkor hamarosan talán egy helycserés támadásról is be tudunk számolni. Ehhez persze az is fog kelleni, hogy semmilyen szankcióval ne sújtsák a céget. Ennek lehetőségéről  hosszaban már értekeztünk a DeciBeel műsorban, amit IDE kattintva tudtok megtekinteni. Bízunk benne, hogy nem törik meg a Xiaomi lendületét, hiszen egy szoros versenyből a felhasználók csak profitálhatnak.