Blog - Hírek, érdekességek, szubjektív vélemények a tech világából

A Xiaomi még nem nyugdíjazná az ébresztő órákat

Kovács Szabolcs
2021.01.08 14:51
A Xiaomi még nem nyugdíjazná az ébresztő órákat

Az okostelefonok már számtalan eszközt helyettesítenek és nyugdíjaztak az évek során. Nem szokásom mások éjjeli szekrényét megfigyelni, de van egy olyan érzésem, hogy kevés helyen találnék ébresztő órát. A Xiaomi úgy gondolta, hogy ezen ideje változtatni.

Be is mutatták a Mi Smart Clock-ot, mert mi más adhatna értelmet egy ébresztő órának manapság, mint az okos funkciók? Számomra is meglepően sok funkcióval sikerült ellátni az eszközt, ami így jócskán túlmutat egy szimpla ébresztő órán. Szinte egy digitális mindenest sikerült kreálni. Kifejezetten szépre sikerült megálmodni és megalkotni, ami lássuk be, fontos tényező, mert az éjjeli szekrényünkre sem rakunk csak úgy bármit. 

A központi elem természetesen a 3.97"-os, 800x480 felbontású érintő kijelző, ami ha éppen nem az időt, naptárat, vagy az időjárást mutatja, vagy éppen nem digitális képkeretként funkcionál, akkor a biztonsági kamera képét is ide tudjuk varázsolni, így akár baby monitorként is üzemelhet, attól függően, hogy mit figyelnek a kamerák.

Google Asszisztens kompatibilis, így akár okos ottohunk központi eleme is lehet. A beépített hangszóróra nem csak az ébresztést bízhatjuk, zenét is tudunk ezen keresztül hallgatni. A minőség még kérdéses, de reméljük, hogy lesz alkalmunk tesztelni. Elsőre szimpatikus, használható eszköznek tűnik. Fene se gondolta volna, hogy az ébresztőórákba is van még fantázia.