Blog - Hírek, érdekességek, szubjektív vélemények a tech világából

Xiaomi DDPAI Mini 5 menetrögzítő kamera teszt

2022.01.03 10:06
Xiaomi DDPAI Mini 5 menetrögzítő kamera teszt

Egy menetrögzítő hasznosságát kár is lenne vitatni. Már írtunk ezeknek a kameráknak az előnyeiről és több bemutató videót és cikket is készítettünk egyes termékekről. Nem hiába menetrögzítő kamerákból sosem elég! Ráadásul manapság már számos gyártó verseng egymással, hogy a fogyasztók számára a legjobb autós kamerát tudja nyújtani, így érdemes tájékozódni, hogy a számunkra a lehető legjobb terméket válasszuk ki. A Xiaomi DDPAI Mini 5 az 50 ezres árkategória egyik legkiemelkedőbb darabja, mely a legtöbb autós igényeit bőven kiszolgálja. Na de mit is tud ez a kis eszköz? Derítsük ki!

A DDPAI is azon gyártokhoz tartozik, akinek megveregette a Xiaomi a vállát, hogy csatlakozzon hozzá, mert elismeri annak termékeit, így biztos, hogy a Mini 5 hozza a Xiaomi ”ökoszisztémájának” minőségét. A DDPAI Mini 5 menetrögzítő kamera lenyűgöző 4K videókat rögzít, amelyeket 5 GHz-es Wi-Fi kapcsolatának és beépített eMMC memóriájának köszönhetően azonnal elmenthetünk, lejátszhatunk és letölthetünk a telefonunkra. A legkorszerűbb ADAS technológia figyeli az útviszonyokat, és tanácsot ad vezetés közben.

Fejlett képalkotás és zavartalan kapcsolat

A Mini 5 az első autókamera, amely a legmodernebb SONY IMX415 érzékelővel van felszerelve, amely lehetővé teszi a kiváló 4K videó minőségének rögzítését. A DDPAI segítségével minden részletet megörökíthetünk - az elhaladó járművek rendszámtábláitól a hirdetőtáblákon és táblákon lévő feliratig. És ez még nem minden! A Realcube technológia és a fejlett algoritmusok minden képet lenyűgözővé tesznek élénk, természetes színekkel.

Búcsút mondhatunk az interferenciának és a rossz jelminőségnek. A DVR támogatja az 5 GHz-es Wi-Fi kapcsolatot, amely sokkal gyorsabb és stabilabb átvitelt biztosít. Így biztosítja, hogy megszakítás nélkül letölthessük és lejátszhassuk a rögzített felvételeket. 

 

 

A design: modern és funkcionális

A kamerát gondosan megfontolt kialakítás jellemzi. Kompakt és elegáns - tökéletesen kiegészíti az autónk belterét. A mágneses rögzítés nagyban megkönnyíti a felhelyezését és a szabad forgás lehetősége lehetővé teszi a rögzítést számos különböző szögből. Ezenkívül a rejtett hűtőborda és a tartós, alumíniumötvözetből készült konzol biztosítja a hatékonyabb hőelosztást és ezáltal a használat biztonságát.

Mint Chewbacca Han Solonak: felbecsülhetetlen útitárs

A vezetés megkönnyítése érdekében ADAS (Advanced Driver Assistant System) technológiával van felszerelve. Ez lehetővé teszi, hogy a készülék figyelemmel kísérje a forgalmi helyzetet, majd megfelelő tanácsokat adjon Önnek. Például figyelmeztet a gyalogosokra és a nem kívánt sávváltásokra, és segít megtartani a távolságot más járművektől. A legmodernebb autókban ezek a funkciók már megtalálhatóak, de kifejezetten hasznos lehet az ADAS technológiája, ha régebbi járműben használjuk.

 

 

Hasznos és felhasználóbarát alkalmazás

A DDPAI alkalmazása letisztult, felhasználóbarát és nem utolsó sorban rettentően hasznos. Nem csak a kamera beállításait és a rögzített felvételek lejátszását módosíthatjuk, hanem szerkeszthetjük a videókat és megoszthatjuk azokat barátainkkal. A több mint 3 millió fős DDPAI közösség lehetővé teszi az információk gyors és kényelmes cseréjét, valamint az utazás során szerzett benyomások, fényképek és videók megosztását.

A Xiaomi DDPAI Mini 5 műszaki paraméterei:

Modell:

Mini 5

Codec:

H.265

Kamera felbontás:

2160p UHD

Képérzékelő:

SONY IMX415

Lencse:

Széles látószögű 140 °, F1.8,1/2.8 rekesznyílás

Wi-Fi modul:

5 GHz

Memória:

Beépített eMMC memória 64 GB

Videó kimenet:

Vezeték nélküli

Kompatibilitás:

Android, iOS

Képfelbontás:

3840x2160

Videó felbontás:

2160p

RAM memória:

4GB

 

Összességében a Mini 5 tele van jó dolgokkal, a nappali felvételek kiválóak, az ADAS technológiája pedig nagy segítség lehet a vezetés során. Ha elnyerte tetszésed ez a szuper kis autós kamera, akkor itt megvásárolhatod. Ha pedig egyéb autós kiegészítőre, vagy más tech cuccra fáj a fogad, akkor TechKaptár!

 

Ha pedig teszt videónkból tudnál meg mindent: