Blog - Hírek, érdekességek, szubjektív vélemények a tech világából

Polaroid - Régen varázslat, ma hangulat

2022.02.08 13:41
Polaroid - Régen varázslat, ma hangulat

Van olyan, aki nem ismeri a Polaroidot? Az instant fotózás újra népszerű lett egy ideje! Még mindig megvan a maga hangulata, a varázsa, de van már másik eszköz is, extra lehetőségekkel, megőrizve a Polaroid identitást. A történet 1937-ig nyúl vissza, egy évvel megelőzve a Samsungot, aki akkoriban még szárított halakkal kereskednek. A Polaroidnak sem fényképező volt az első terméke, hanem napszemüveg, sőt bedolgoztak a hadiiparba is.

Volt idő, amikor egyenesen az egész Polaroid vállalat végét vízionálták az egyre terjedő digitális fotós masinák és az okostelefonokba integrált jobbnál jobb optikájú telefonok miatt. A napjainkban készülő fotóknak már több, mint 80 százaléka okostelefon eredetű, így joggal gondolhatjuk, hogy a hagyományos fényképezőgépek ideje lejárt, pláne a jó öreg készülékeké, melyek rögtön papírra vetik fotós alkotásainkat.

A Polaroid fényképezőgépek mára már sokkal inkább egy életérzést nyújtanak, van egy hangulata, ami lehet nem kap el annyi embert a digitális világban, mint korábban. Viszont aki képeket szokott előhívni, vagy van fotóalbuma annak kifejezetten jó választás lehet a Polaroid Originals Lab fotónyomtató  vagy a Polaroid GO analóg instant fényképezőgép is.

Polaroid Originals Lab fotónyomtató

A Polaroid Originals Lab fotónyomtató rendkívül hasznos! Aki szereti azonnal kézbe venni fizikai kép formájában a fotóit, annak jól jöhet a Polaroid újdonsága, amely IOS és Android rendszerrel is kompatibilis. A használathoz az eszközre kell helyezni a telefont, amelynek kijelzője szolgál projektorként, és az itt látható képet egy lencse vetíti a filmre.

A használathoz szükség van a Polaroid Originals alkalmazásra is, ugyanis csak ennek a segítségével van lehetőség a fotók nyomtatására. Az alkalmazással egyébként akár még javíthatunk is a képen. Lehetőség van egyetlen fotót is nyomtatni, vagy akár kilencet elhelyezni egy képen, kollázsként. A Polaroid Originals alkalmazáson belül akár videó is rendelhető egy képhez, így amikor a fotót az appban nézzük, szórakoztató élményben lehet részünk.

Polaroid GO analóg instant fényképezőgép  

A Polaroid Go instant fényképezőgép egy kis kamera, ami fel van szerelve a klasszikus kamerákból már ismert és közkedvelt összes funkció. Egy elképesztően aranyos, instant fényképezőgép, kicsi mérete abszolút könnyen hordozhatóvá teszi. Az önkioldónak és a fényvisszaverő szelfitükör segítségének köszönhetően mindig a legjobb képet tudjuk majd elkészíteni. Ugyanaz a Polaroid varázslat, amit ismerünk és szeretünk, csak kisebb és kompaktabb formában.

 

Polaroid GO specifikációi

  • Akkumulátor: Li-Ion, 300 kép
  • Nyomtatási méret: 107 x 88
  • Nyomtatási sebesség: 2 mp
    Szín: Fehér
  • Fotófilm: i-type
  • Funkció: Időzítő
  • Tartozékok: Töltőkábel, nyakpánt

 

Nézd meg a Polaroidról készült Youtube videónkat, ha pedig kedvet kaptál az oldschool fotózáshoz akkor nálunk minden megtalálsz hozzá!